Aanbieding!

Flex zwart combi+

Oorspronkelijke prijs was: €1,845.00.Huidige prijs is: €1,599.00.

Quooker Fusion Round kraan in Zwart

 • Kokendwaterkraan en mengkraan in één
 • Uittrekslang voor meer bereik
 • Kan met een CUBE aangesloten worden

Categorie:

Beschrijving

 

 • De niet-massieve kokendwaterstraal

  Vanwege de beveiligde bedieningsknop en de gloeiende lichtring ligt het niet voor de hand, maar stel dát je je handen onder de kokendwaterstraal houdt. Dan zul je je handen hebben teruggetrokken nog vóórdat je je echt brandt.

  Dat komt omdat de kokenwaterstraal weliswaar heet, maar niet massief is. Hij bestaat uit druppeltjes. Dat is een groot verschil met de massieve plens water die je over je heen krijgt als de waterkoker omvalt. Deze kan in één klap ernstige brandwonden veroorzaken.

 • Een geïsoleerde kraanuitloop

  Bij alle modellen is de uitloop goed geïsoleerd, waardoor je je na het tappen van kokend water niet aan de Quooker zelf kunt branden.

  Ook is er in de kraan een aparte aanvoer van het warme en koude water. Kokend water wordt aangevoerd via een andere slang. 

 • De kindveilige bedieningsknop

  Dankzij een uitgekiend beveiligingssysteem geeft een Quooker nooit zomaar kokend water.

  Je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan. Dit systeem is uitgebreid getest. Om eenvoudig een tweede kopje thee te tappen, kun je na gebruik van de kokendwaterfunctie binnen 3 seconden de kokendwaterfunctie bedienen door de bedieningsknop slechts éénmaal in te drukken en te draaien. 

  Door de tegennatuurlijke druk-draai-beweging is de kans om de kokendwaterkraan ‘per ongeluk’ open te draaien zeer klein. Jonge, onderzoekende kinderen zijn op deze manier beschermd.

  Bovendien heeft de knop een lichtring die bij het tappen gaat gloeien om de gebruiker te waarschuwen: pas op, ik geef kokend water!

 • wat zijn de kosten

  Wat dat voor de kosten betekent? Een Quooker COMBI gebruikt door de bijna perfecte warmte-isolatie 50% minder energie om water op temperatuur te houden dan een normale keukenboiler. Om altijd kokend water bij de hand te hebben gebruikt de Quooker 87,5 kWh per jaar. Dat komt neer op een stand-by verbruik van 5 cent per dag, € 1,68 per maand en € 20,15 per jaar. En ga je op vakantie? Dan schakel je het reservoir uit, om hem bij terugkomst weer aan te zetten.

  Het totaal verbruik van een Quooker-reservoir wordt opgedeeld in een deel om het water warm te houden en een deel om koud water te verwarmen. Stel: een gemiddeld gezin van 3 personen gebruikt aan warm water in de keuken omgerekend circa 10L kokend water per dag. Dan gebruikt de Quooker om die hoeveelheid te verwarmen (423 kWh) en warm te houden (87,5 kWh) in totaal 511kWh per jaar.

  Dit alles maakt van de Quooker de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken. Het ultieme alternatief voor de gewone keukenboiler.

  Vanaf september 2015 is een Europese regeling van kracht voor keukenboilers. In de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken, zijn de Quooker COMBI en de Quooker COMBI+ de hoogst scorende keukenboilers, en hebben daarom Energielabel A gekregen.

   

 

Flex zwart combi+